CD’s van eerdere Madlot-formaties

U kunt onze cd’s bestellen via het contactformulier.
Ik hoorde dees dagen

In de  ‘Oude en Nieuwe Hollantse Boerenlieties en Contredansen’ staan in totaal ongeveer 1000 melodieën. De verzameling werd tussen 1700 en 1716 gepubliceerd in Amsterdam. In 1972 verscheen bij uitgeverij Frits Knuf een integrale facsimile uitgave. De nummers bevatten naast de liedjes ook veel dansmuziek. De liedteksten zijn in de verzameling niet vermeld.
Onze keuze is betrekkelijk willekeurig, gebaseerd op persoonlijke voorkeuren. En het is gelukt om bij een aantal melodieën de bijbehorende tekst te achterhalen. Madlot probeert niet zo getrouw mogelijk weer te geven hóe er in die tijd werd gespeeld – al zullen fluiten en viool toen zeker zijn gebruikt en was de doedelzak nog een gangbaar instrument – maar geeft van alle nummers een eigen(tijdse) interpretatie.
Deze cd is verschenen op het label PanRecords, PAN 208.

 

Ons is Geboren
Muziek van Advent tot Driekoningen.

De Advent, Kerst en Nieuwjaars liederen op deze cd maken onmiskenbaar deel uit van de Nederlandse volkscultuur. De bekende en mooie verhalen over die feestelijke dagen komen niet allemaal uit de bijbel. Voor een deel berusten de kerstverhalen op volksoverlevering. Langs deze weg zijn ze terechtgekomen op schilderijen, in gedichten en in liedjes. Deze liedjes passen in een traditie van samen zingen en muziek maken, van wafelkoeken bakken (tegenwoordig oliebollen) en van het, al dan niet voorzien van rommelpotten, langs de deuren gaan met bedelliedjes.
Madlot verzamelde wat pareltjes uit bronnen daterend van de 15e tot de 18e eeuw, aangevuld met mondeling overgeleverd materiaal, gevonden bij het Meertensinstituut of uit eigen collectie.
Deze cd is verschenen op het label PanRecords, PAN 218

 

Rozen aan mijn Hoed

Dansmuziek en dansliedjes en een enkele ballade.
Deze cd is verschenen onder het label Pan Records (PAN 191)
Deze cd is UITVERKOCHT

Het daghet inden Oosten

Madlot heeft bijgedragen aan deze thematische doedelzak CD, die is verschenen bij het label Pan Records, PAN 2025

Andere cd’s waar Madlot aan heeft meegewerkt:

– Global bagpipes
Bert Lotz en Judica Lookman hebben bijgedragen aan de dubbel-CD Global bagpipes (ARC Music, UK, EUCD 1752). Deze verzamel-CD geeft een overzicht met meer dan 30 verschillende doedelzakken uit Europa, Azie en Noord-Afrika. Bert en Judica spelen op doedelzak en harmonica Flip die Vleugelt/Anglois (trad.).
– 25 jaar Volksmuziek
Dubbel-cd, uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de SVN. Met ook twee nummers van Madlot.– – De Manuscripten
Cd van Stichting Volksmuziek Nederland waarop 4 Nederlandse groepen, waaronder Madlot, een keuze spelen uit 4 speelmans manuscripten.
– Jubilate et Cantate
Gregoriaans Meditatie over de Paastijd. Vocaal Ensemble Gregoriana in samenwerking met Judica Lookman en Bert Lotz (doedelzakken en koeienhoorns), 2006
– Voetje voor Voetje – 20 Andere Nederlandse Dansen
Op deze cd staan nieuwe dansen gemaakt op nieuwe en oude volksmuziek. Met onder andere een nieuwe dans op onze Madlot.